Sadie Jones: Ehkä Rakkaus oli totta

Imaiseva rakkaustarina ihmisistä, jotka kaikki ovat jotenkin rikki. Lontoon teatteripiirien kuvaus on juuri niin kiehtovaa, kuin miltä se kuullostaa. Pikkuteattereiden touhuissa muistui ihan omat Saaristo-ooppera-ajat mieleen. Haikeus. Rakkaustarinakin on kiinnostava. Tästä kirjasta voisi tulla hyvä leffa - ehkä se onkin jo tekeillä.

Pentti Linkola: Voisiko elämä voittaa

Tämä kirja on helmi. Kokoelma huikeita kaunokirjallisia esseitä syväekologin näkökulmasta. Linkolan esseekokoelma on vaikuttanut viimeaikaiseen ajatteluuni enemmän kuin mikään muu teos. Uskomattoman kirkaita näkökulmia sivistykseen, metsätalouteen, ihmisen ja eläimen suhteeseen, ornitologiaan, ihmissuhteisiin, kulutukseen, mekein mihin vaan. Linkola on totaalinen ajattelija, jolla on horjumaton visio siitä, miten elämän maapallolla voisi vielä pelastaa. Vaikka maailman tulevaisuus näyttää synkältä Linkola kuitenkin tarjoaa huumoria ja jopa ripauksen toivoa, joka hänen omien sanojensa mukaan kumpuaa "äidiltä, joka jaksoi olla katteeton optimisti".

Riikka Pelo: Jokapäiväinen elämämme

Venäläisen runolijan Marina Tsevatejevan perheen tarina. Hieman liian runollista ja sekavaa tekstiä minun makuuni. Kiinnostava aihe vuosisadan alun Venäjältä, jossa siirryttiin Tsaari-hallinnosta Stalinin hirmuhallintoon. Vaikka poliittinen ilmapiiri luo tarinalle puitteet se on ennen kaikkea tarina äidistä ja tyttärestä, joiden suhteessa oli niin perheen sisäisissä kuin ulkoisissakin puitteissa moni asia pielessä.

Elena Ferrante: Loistava ystäväni

Ystävysten tarina sodanjälkeisessä Napolissa. Nuoren naisen ailahtelevaa mielenmaisemaa hyvin kuvaava ystävyystarina, joka jää selvästi kesken. Seuraavaa osaa odotellessa. Jollain omituisella tavalla kirjan tyyli palautti minut Kuin surmaisi satakielen - tunnelmiin. Kirja on seuraavan lukupiirin aiheena. Saapa nähdä mitä muut ovat pitäneet.

Pentti Linkola: Toisinajattelijan päiväkirjasta

Linkolan  ensimmäisiä esseekokoelmia. Kirjan teemat ovat samoja kuin "Voisiko elämä voittaa" -teoksessa. Taustalla kuuluu hieman nuorempi ja ehkä mahdollisesti hieman vihaisempi Linkola. Esseet ovat tyylillisesti huikeita kaunokirjallisia helmiä. Asiasisällöstä voi olla montaa mieltä.

Gregoire Delacourt: Onnen koukkuja

Sain kirjan ilmeisesti 35-vuotisjuhlissani. Se oli pyörinyt pöydillä kunnes luin sen  yhdetä istumalta. Hauska pikkutarina lottovoitosta ja tavallisesta elämästä. Kirja pisti taas muistelemaan sosiologian opintojani ja tenttikirjaa "Lottomiljonäärit".