Olen löytänyt tämän siellä täällä välissä kirjoittelun. Yritän nyt tarttua elämän pieniin hetkiin. Maukka kitisi pitkälle pikkutunneille ensimmäistä kertaa. Siedän vauvan kiukuttelua, koska se on niin tahatonta. Ei pieni ketään halua ärsyttää vaan mahaa vääntää ja on paha olla. Aamulla onkin toinen ääni kellossa. Kiukutteleva kolmivuotias saa minut raivon valtaan heti. "Äiti, mä en jaksa laittaa kenkiä jalkaan. Ei noin, vaan näin. Ranteesta puristaa..."

Nyt on rauha. Maukka nukkuu pihassa ja minulla neuvola tunnin päästä. Latailin taas muutamia valokuvia kamerasta koneelle. Vauvan uni on pyhää ja tässä kuvassa se on ikuistettu. Kummitädiltä saatu peitto lämmittää mukavasti ja Isosisko asetteli vielä Isin työkavereilta saadun luxusnallen vartioimaan. Leppoisaa. 

Tämän päivän tavoite on saada luistimet teroitukseen. Joku sanoi että Paraisten jäähallilla on sellainen palvelu. Menen koettamaan, josko päästäisiin nyt ensi viikolla sitten kauan odotettuun yleisöluisteluun. Haaveilin tuossa vielä pitkään, että lähtisin Tammikuussa katsomaan taitoluistelun EM-kisoja Tallinnaan, mutta huomasin että liputhan on jo loppuunmyyty. No, Maukan kanssa tuo olisi ollut ehkä hieman hasardia hommaa. Mitä jos pikkumies kiljaisisi kesken kolmoisluzin ja Kiiralla menisi pasmat sekaisin. En taida ottaa sitä riskiä, vaan petaan parhaan mahdollisen kisakatsomon tänne Paraisten lintukotoon. Hankin Eurosportin niin ei sitten tartte pelkkää Anu-Liisa Uotilaa kuunnella.

Taitoluistelu on mahtava laji kuulkaas. Aion kirjoittaa siitä vielä analyyttisen ja tajuntaaräjäyttävän artikkelin videolinkkeineen, kunhan nyt tässä kerkeän. Jaan intohimon ainakin Sami Sykön, Leena Lehtolaisen ja Jari Sillanpään kanssa. Joskus vielä istun samassa kisakatsomossa tämän hullunkurisen "perheen" kanssa. Joskus mitä oudoimmat asiat yhdistävät, mitä erilaisimpia persoonia. 

Tämä vuosi on taitoluistelufanin unelma. On koko syksyn kestävät GP-kisat, jotka näkyvät Suomen telkkarissa harmittavan huonosti. Loppuvuodesta järjestetään SM-kisat Jyväskylässä, tammikuussa EM-kisat Tallinnassa, sitten Vancouverin olympialaiset helmikuussa ja vielä kevään päätteeksi MM-kisat jossakin Aasiassa. Kyllä kelpaa olla äitiyslomalla. Ja You Tubesta voi seurailla sitten suorituksia aiemmilta vuosilta ja tehdä mukavia vertailuja vaikka 90-luvun huippuihin. Löytyypä sieltä kaikki taitoluisteluhistorian klassikot kuten Katarina Wittin voittosuoritus Calgaryssa -88 tai Torvill & Deanin Bolero Sarajevossa -84. Ehdoton suosikkini omalta "taitoluistelu-uraltani" on Gordeeva & Grinkovin Moonlight Sonata Lillehammerissa -92.

Nyt neuvolaan. Pöks.