Kyllä nämä elämän pienet seremoniat ovat kirkon parasta antia. Pikkumies pääsi jäseneksi kansankirkkoon ja nimestäkin päästiin yksimielisyyteen. Keskustelua käytiin muistakin nimistä. Jossakin vaiheessa listoilla olivat mm. Uuno, Ukko, Lauri, Oskari, Ilmari, Eino ja Oiva. Päädyimme lopulta kuitenkin jykevään Urho Ilmariin. Nyt harjoittelemme Urhon käyttöä. Maukka lipsahtaa aina tuon tuosta ja Mau-Urho on toistaiseksi yleisin "lempinimi".  

Ristiäisvalmistelut uuvuttivat vaikka mummola oli hyvänä tukena. Juhlajärjestelyt veivät niin mennessään, ettei oikein vielä seremoniankaan aikana pystynyt rentoutumaan. Juhlatilaisuus meni sitten jo rennommissa merkeissä ja kaikille riitti ruokaa ja juomaa. Isoveljet "viihdyttivät" pappia niin että seuraavan kerran, kun pappi tulee hakemaan tyttöään Siili-kerhosta, niin pitää varmaan selitellä veljieni tapaa liioitella asioiden todellista tilaa.

Lapset kävivät ylikierroksilla tottakai. Eevaa harmitti eniten, kun Hilla oli kuumeessa, eikä päässyt mukaan. Äitiä harmitti myös, koska isomman tytön seuran puutteessa Eeva kirjaimellisesti roikkui äidissä koko juhlan ajan. Sekös hermoa rassasi. Aapo juoksi lämmittelyksi pari kertaa kirkon ympäri ennen seremoniaa. Juhlissa äijä veti vanhimman oikeudella katrasta, mutta viihtyi yllättävän pitkään myös piirtopuuhissa ja lopuksi tottakai tuhosi tekeleensä. Piirtäminenhän on prosessi, joka luomisvaiheen jälkeen päättyy tuhoamiseen. Näin tapahtuu myös kotona jokaisen session jälkeen vaikka äiti kuinka yrittää säästää teoksia esille ripustettaviksi.

Urho otti juhlat rennoiten. Tutti maistui alttarilla kummitädin sylissä. Välillä hieman torkahdettiin, mutta kaiken maailman ristimerkit ja siunauskädet ja kastevedet häiritsivät kyllä pahasti. Seremonian jälkeen oli pakko saada tuo kaamea mekko pois päältä ennen kuin uni tuli kunnolla. Kokonaisuudessaan jäbä oli tuona suurena päivänä hereillä enemmän kuin koskaan aiemmin ja on jatkanut samaa rataa myös sen jälkeen. 

Huomenna on maanantai eli lepopäivä. Niin nukun ja pitkään. Seuraava puristus onkin sitten Joulu. 

Ristiäispotretti.

Lasten kemut.