Nyt olen pässyt uudella kamerallani tekemään ensimmäisiä testiammuntoja. Onpahan mukavaa taas räpläillä kameraa, vaikka vielä en olekaan päässyt kikkailemaan.

Onnistunein shotti on mielestäni vauvansyöttökuva - toki mallini oli myös erinomainen. Toivoisin pääseväni ikuistamaan sellaisia hetkiä, jotka voisivat sitten jatkossa syöpyä mieleeni seesteisyyttä huokuen. Ei mitään kikkailuja - olen jo kauan sitten luopunut ajatuksesta, että esteettinen silmäni voisi luoda jotakin uutta ja ihmeellistä. Huomaan pitäväni klassikoista ja sellaisesta keski-ikäisestä kauneudesta, vaikka kovin kiinnostunut olenkin näkemään rajojarikkovaa kuvaamista.

Ehdoton valokuvaidolini on Elina Brotherus. Pidän hänen elämän makuisista kuvista, sekä ihastuttavista klassista maalaustaidetta jäljittelevistä potreteista. Mieleeni on myös syöpynyt sumuisia uintikuvia jääkylmistä puroista. Jos joskus vakavissani aion ostaa taidetta, aloitan Elinasta.

Taiteen "ostaminen" on jotenkin nyt pinnalla, koska tällä viikolla tein elämäni ensimmäisen taideinvestointini, vaikka se itseasiassa on perintöä. Joka tapauksessa ilmoitin haluavani osan perinnöstä taiteen muodossa. Isovanhempani olivat elämänsä aikana osoittaneet vahvaa kulttuuritahtoa ja haluan jatkaa tätä perinnettä. Kotiimme on nyt tulossa yksi maalaus isovanhepieni kokoelmasta ja olen jo löytänyt sille paikankin pikku citykodistamme. Jos tykästyn tuohon tauluun ja ajatukseen, että koti voi olla taiteen tyyssija uskon, että ei mene kauaakaan, kun alan havitella itselleni ensimmäistä Brotherusta.  

 Venla syö

Oodi Famulle

Pieni kuolema