Lähdin ehdolle kuntavaaleihin, koska koen sen velvollisuudeksi tällaisena aikana. Maailman poliittinen ilmapiiri on ollut viimeaikoina ahdistava, suorastaan vastenmielinen. Ensin Brexit, sitten Trump ja meillä Suomessa on myös omat hälyttävät merkit yhteiskunnan sulkeutumisesta. Vihreiden lista oli minulle selvä valinta. Tulen puolueeseen ehkä kaupunkilaisista lähtökohdista, Pekka Haaviston presidenttiehdokkuus sai minut aikoinaan liittymään puolueeseen ja viimeaikoina Pentti Linkolan filosofia on vaikuttanut minuun vahvasti. 

Lapsuus. Uskon että ihminen rakentaa perusarvonsa sen varaan, millaisen maailman saa kokea lapsena. Itse olen kolmilapsisen perheen nuorin, äiti oli yksinhuoltaja, yläasteen biologian ja maantiedon opettaja. Taloudellisesti välillä oli tiukkaa, mutta sen vastapainoksi lapsuuteni oli henkisesti rikas ja laajempi suku tärkeä. Turkulaisen lähiön yhteisöllisyydessä, partioharrastuksen seikkailuissa, balettitunneilla ja tenniskentällä sain viettää lapsuuteni, isovanhempien kesäpaikalla levätä kesähelteellä. Suomalainen koulutusjärjestelmä tarjosi minulle polun ala-asteelta Teknilliseen Korkeakouluun. Äitini kuoli kun olin kahdeksantoista. Lapsuuteni opetti minulle hyvän maailman, jossa kaikki olivat tasavertaisia, kaikilla oli yhtäläiset mahdollisuudet koulutukseen ja kun elämää kohtasi kriisi, kunta, valtio ja seurakunta olivat siihen varautuneita. 

Perhe. Perheeseeni kuuluu aviomies ja kolme kouluikäistä lasta. Muutimme Paraisille vuonna 2009, kun kolmas lapsi syntyi ja miehestäni tuli Paraisten kaupungin kaavoitusarkkitehti. Kaksi nuorinta lasta käyvät Koivuhaan koulua ja vanhin Paraisten suomenkielistä yläastetta. Asumme Paraisten keskusta-alueella rivitalossa ja kesäisin muutamme Paraisten Simonbyhyn kunnostamaan vanhaa hirsitaloa. Pojat harrastavat aktiivisesti jalkapalloa Piffenin omanikäisten joukkueissa ja tytär tanssii balettia Musiikkiopisto Arkipelagin tanssilinjalla. Parainen on tarjonnut perheelleni monella tapaa ihanteellisen kasvuympäristön.    

Työ. Teknillisen Korkeakoulun kukkaisteekkarista tuli kansainvälisen konsultointi- ja teknologiayrityksen henkilöstöjohtaja. Työssäni edustan työnantajaa ja näen läheltä kuinka työt siirtyvät sinne, missä ne on taloudellisesti järkevintä tuottaa. Tämän kehityksen vastapainoksi näen läheltä myös sen, minkälaiset työt eivät koskaan siirry paikalliselta tasolta muualle. Työtehtävissäni vastaan siitä, että yrityksellä on riittävästi osaajia, heitä kehitetään, he saavat palautetta ja suoritukseen perustuvaa kompensaatiota. Nykyaikainen tietotyö ei ole sidottu paikkaan. Teen 80% työajastani etänä Paraisilta. Lähin esimieheni on Helsingissä, keskeinen asiakkaani Tukholmassa. 

Vapaa-aika. Istuvan tietotyön vastapainoksi lenkkeilen ja hiihdän epäsäännöllisen säännöllisesti. Talvikaudella harrastan muodostelmaluistelua, jonka aloitin aikoinaan Parsportin Ladysetten riveissä. Viime aikoina elämääni on ilahduttanut Lukupiiri, jonka perustimme ystävien kanssa vuosi sitten. Kirjojen lukeminen on sittemmin tullut keskeiseksi osaksi iltarutiineja. Loma-aikoina taidenäyttelyt ja arkkitehtuurikohteet määrittävät matkan kulun. Kesäisin vapaa-ajan täyttää vanhan hirsitalon kunnostustyöt perinteisin menetelmin. Oma erikoisosaamiseni on vanhojen ikkunoiden kunnostus. Muu vapaa-aika meneekin sitten lasten harrastusten tukemiseen. Erityisen ilahtunut olen ollut poikien liikuntamahdollisuuksien parantumisesta PIF-Centerin myötä sekä tyttären tanssiopintojen ammattimaisesta opetuksesta Musiikkiopisto Arkipelagissa.

Luottamustoimet. Muutama vuosi sitten perustimme Päivi Nisulan kanssa Saaristo-oopperayhdistyksen Paraisille. Paikallisesti näkyvimpänä produktiona toteutimme Gabriel, tule takaisin -oopperan Lillholmenille sekä kaksi Leader-hanketta, joiden puitteissa Paraisilla kuultiin useita pienempiä oopperaesityksiä sekä musiikkitapahtumia. Päivi Nisulan johdolla Saaristo-ooppera on sittemmin noussut vakituisen valtionrahoituksen piiriin. Toimin edelleen yhdistyksen hallituksessa. Keväällä osallistun myös Helsingissä järjestettävien Taitoluistelun MM-kilpailujen vapaaehtoisorganisaatioon. Olen osa tiimiä, joka päivittää kilpailujen aikana Suomen Taitoluisteluliiton sekä MM-kilpailuorganisaation sosiaalisen median kanavia.  

IMG_2111.jpg

Finnbyn ladulla.
Latujen oiva kunto välittömästi lumisateen jälkeen on yksi parhaita asioita Paraisilla

Min%C3%A4%20Taiden%C3%A4yttely.jpg

Taidenäyttelyssä Helsingin Taidehallissa, Nisunen Grönlund, Grey Area. 
Viikonloppuisin saatamme suunnata katsomaan ajankohtaisia näyttelyitä.

m%C3%B6kki.jpg

Paraisten Simonbyn kesähuvilaa ympäröi rehevä villiintynyt puutarha.
Puutarhanhoito on kesäinen harrastukseni ja olen kirjoittanut sen hoitofilosofiasta täällä.