Nyt se on päällä. Arki, syksy, Paraisilta ei mitään uutta. Siispä kirjoitan, millainen on arki.

Aamu. Siinä 7.00 lapset kipittävät alakertaan. Vaatteet odottavat sohvalla pukeutumista. Aapo kierii peiton alla, mutta Eeva jaksaa aina innostua vaatteista. Eevalle jokaista vaatelajia on kaksi, jotta hän saa suorittaa valinnan. Aapolle riittää yksi vaatekerta. 7.30 alkaa kuumotus - vaatteet päälle. Hyvänä aamuna kaikki ryysyt on päällä siinä kahdeksan aikaan hymyssä suin. Huonona aamuna kaikki huutaa ja vaatteet eivät mene päälle, ei sitten millään. 

Oma aika. Maukan kanssa jatketaan unia. Parhaimmillaan unet jatkuvat kahteen asti. Huonoimmillaan keitän kahvit saman tien lasten lähdettyä. Tietokone aukeaa aamukahveilla. Radio Suomi soi. Maailman tila tarkastetaan ensin facebookista sitten Hesarista. Oma tavoitteeni arjelle on seuraava: sänkyjen petaus, tavaroiden järjestäminen, pyykin pesu ja ruuan laitto. Muun ajan voi käyttää fb:ssä ja You Tubessa. 

Päiväkoti. Haen Lapset päiväkodista hämärän kynnyksellä. Yritän venyttää 200m päiväkotimatkaa kaiken maailman virikkeillä, jotta lasten tulisi ulkoiltua edes vähän ennen kuin pimeä jo laskeutuu. Kotipiha tulee kuitenkin aina liian pian. Eeva haluaa sisään heti, Aapo haluaa ulkoilla ja Maukka nukkuu rattaissa. Jossain ovensuussa sitten sahataan vähän aikaa ja yleensä mennään sisään pikimmiten, koska äiti on liian vilukissa.

Ruokailu. Joku keksi että lasten on syötävä kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Pahimmillaan kotiäiti venyy Saarioisten roiskeläppään, joka on lasten ehdoton kestosuosikki. Parhaimmillaan  tarjolla on puhtaista raaka-aineista väännetty kalakeitto, joka saa lasten naamat mutrulle: "Mää en ainakaan syö porkkanoita." Palkitsevaa.

Pikkukakkonen. Tai siis nykyään lastentunti: ensin pikkukino ja sitten pikkukakkonen, toden totta kokonainen tunti lastenohjelmia. Perheessä vallitsee välillä 17-18 täydellinen hiljaisuus ja se on usein päiväunten paikka. 

Sauna. Huomenna taas lämmitän pihasaunan. Valmistelen pesät päivän aikana siten, että pikkukakkosen pärähdettyä raapaisen tikun ja humina alkaa. Pikkukakkosen päätyttyä sauna on valmis. Naiset ensin - minä ja Eeva. Eeva kylvettää nukkevauvaa ja äiti saa hetken istahtaa ylälauteilla. SItten kampaajaleikki, jossa pestään hiukset. Miesten vuoro.

Iltatoimet. Tässä vaiheessa hermo on kireimmillään. Saunapäivinä sujuu paremmin. Iltapala, yöpuku, hampaidenpesu, iltasatu ja nukutus. Viimeistään hampaidenpesulla menee hermo. Kaksikerroksinen talo on pelastus. Pasi painuu hampaidenpesun jälkeen yläkertaan ja me Maukan kanssa saamme rauhan. 

Maukan ilta. Jos Maukka joskus kitisee, niin iltaisin. katson TV:tä ja keinuttelen ja imettelen. Pasi passaa mehua ja näkkileipää sohvalle. Alkaa väsyttää ja Maukka jaksaa kähistä. Puoliltaöin mennään kaikki sänkyyn. Maukka sammuu väliin. Yöllä tissutellaan säännöllisesti 3-5 kertaa.

Loop.

Arki on yhtä juhlaa. Maukan hymy.