Hyvä aamu. Herätyskello soi 6.30 kömmin ylös ja lataan mutteripannun. Kipuan alakertaan ja herättelen Eevaa:

- Ee-vaa, laitanko puuron tulemaan ensin? Heräät sitten kun on valmista?
- (Uninen) Joo.

Laitan puuron kiehumaan, kahvi on valmista. Eeva kömpii yläkertaan, kun puuro on kaadettu lautaselle. Maito lämpenee hellalla, kaadan sopivasti kuumenneen maidon vaahdottimeen ja kaadan itselleni puolen litran latten.

Huono aamu. Herätyskello soi 6.30, painan torkulle aina 6.50 asti. Herään väsyneenä ja pienessä stressissä menen herättämään Eevaa.

- Ee-vaa, nyt pitää herätä, sulla on kahdeksan aamu.
- (Kiukkusena) Äää-ä. Laita puuro ensin, mä tuun sitten.
- Joo, mutta sitten pitää laittaa kipin-kapin.

Laitan puuron kiehumaan hellalle (pahimpina päivinä hiutaleet on loppu), sitten kahvi hellalle. Vessaan. Puuro valmistuu ja odottaa lautasella. Huutelen Eevaa koventuvilla äänenpainoilla. Mutteripannu pihisee ja päälle maidot lämpenemään. Kannan Eevan keittiöön, tyttö sammuttaa kaikki valot: "Äiti, mä en voi olla aamulla noin kirkkaassa." Seuraa pimeydessä tuhahtelevaa ja hidasta puuron syöntiä ja kello on 7.15. Maidot kiehuu hellalle ja siinä on viimeiset maidot. Urho herää, tulee keittiöön ja laittaa valot päälle. Eeva kiljuu, laitan valot pois, Urho kiljuu, laitan valot päälle, Eeva kiljuu... Keittiössä on oltava valot, huudan minä - kaikki itkee.

Hyvä aamu. Vaatekaapilla tarkastellaan vaatteita. Palloleggarit ja raidallinen tunika ovat puhtaana. tyttö laittaa vaatteet reippaasti pääälle. Sukkien valinta ja pukeminen hieman kestää, mutta aikataulussa on siihen varaa. Nautiskelen itse aamukahvia ja luen lehteä. Käyn laittamassa hammasharjan vamiiksi. Alhaalta kuulu sähköhammasharjan surinaa ja kello on 7.20 kun Eeva tulee portaita ylös. Tarkastellaan ulkolämpötilaa, kuivaa ja kylmää, valikoidaan päälle tennarit, ulkohousut, fleece ja tuulen&sateenpitävä takki. Sormikkaat ja pipo. Vatteet on päällä ja tyttö lähtee ovesta 8.30.

Huono aamu. 7.20 ja kiukkuinen tyttö siirtyy alakertaan. Kaikki leggarit on pesussa. Löydän yhdet vanhat leggarit ja aivan viime hetkellä Eeva toteaa, että ne tuntuu huonolta vyötäröstä. Vaadin että niillä mennään ja seuraa kiukkukohtaus. Löydän toiset, nekin hieman inhottavat vyötärötä, mutta menee läpi. Eeva valitsee paidan - lyhythihainen - en suostu. Kiukkukohtaus, okei antaa mennä. Oma on häpeä. Sukkia ei löydy. Kaivan pesukorista eiliset likaiset. Päästään yläkertaan ja kello on 7.30. Ovikello soi, naapuri odottaa jo. Ulkona kylmää ja kuivaa. Fleece-kiukuttelu, tuntuu inhottavalta kuulemma takin alla. Ok antaa olla, pakkaan fleecen reppuun. Tyttö lähtee kouluun, kello on 7.40. Normaalitahdilla ovat myöhässä. Hampaat jäi pesemättä.

Ei muuta. Ei kuvia.